Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

MINNESOTA: Trond Kallevåg, Mats Eilertsen & Gard Nilsen

27. januar 2023 / 21:00 - 28. januar 2023 / 01:00

Filmatisk musikk med kraftfull melodisk teft, inspirert av gamle norsk-amerikanske Murder og Cowboyballader.
Trond presenterer her ny musikk med tittelen «Minnesota» og har fått med seg to av landets flittigste musikere.
Med sine to Hubro-utgivelser, «Bedehus & Hawaii» (2019) og «Fengselsfugl» (2021), har haugesunderen, gitaristen og komponisten Trond Kallevåg etablert seg som en særs original og viktig musikalsk stemme i sin generasjon. Anmeldere i inn og utland har hyllet musikken hans for sitt ærlige og lyriske instrumentale musikk og flere har trukket paraleller til musikken til Ry Cooder. På originalt vis blander han alt fra vestnorske fengsels- og skillingsviser med melodisk nøysomhet og amerikansk folk. På platene medvirket blant annet Geir Sundstøl som perfekt matchet Trond sitt gitarspill samt affeksjon for atmosfærisk filmmusikk, forsiktig bedehussakralitet og polynesisk exotica.
Hans nye prosjekt «Minnesota» referer til delstaten i USA hvor svært mange norske utvandrere bosatte seg på 1800-tallet. USA hadde stor tiltrekningskraft på de som ikke passet inn og for Trond representerer navnet både det lovløse og drømmen om trygghet og frihet. Musikken spinner videre på Trond sine to forrige kritikerroste plater «Bedehus & Hawaii» og «Fengselsfugl» som var sterkt inspirert av gamle skillingsviser som var populære i miljøer som stod ved siden av det etablerte. Denne gang har Trond funnet inspirasjon i delstaten Minnesota og blant annet gamle amerikanske Murder og Cowboyballads som var populære på 1800-tallet.
Kallevåg har samlet en trio som virkelig borger for kvalitet! Gard Nilsen og Mats Eilertsen. Trommeslageren Gard Nilsen har vunnet flere Spellemannpriser og spilt med storheter som Bill Frisell og Pat Metheny, og har også vært Susanne Sundførs foretrukne trommeslager i en årrekke. Mats Eilertsen på bass har også vunnet flere Spellemannpriser og har medvirket på flere titalls plateutgivelser med musikere som The Source, Arve Henriksen, Solveig Slettahjell og Nils Økland.

Detaljer

Start:
27. januar 2023 / 21:00
Slutt:
28. januar 2023 / 01:00

Sted

Tredet
Halkjelsgate 8
Volda, Møre og Romsdal 6100 Norge
+ Google-kart
View Sted Website

Arrangør

Tredet
E-post:
post@tredet.no
View Arrangør Website

Other

Aldersgrense:
20 år